van de Polderdiek
Grote Munsterlander kennel

Nieuws/news

Mooie showprestaties in Noorwegen (geplaatst 8 augustus 2020)

In Noorwegen zijn de shows weer van start gegaan en Hatla (Blafjellmyra's Fjellrose, Aiko x Liebe) heeft er inmiddels een aantal gelopen met hele mooie resultaten! Ze heeft in de afgelopen korte periode dat er weer shows zijn in totaal 3x uitmuntend behaald 3x CK, 3x BOB, 1x een 3e plaats behaald in de eindkeuring rasgroep 7, 1x 5e plaats in de eindkeuring rasgroep 7. en 1x een VG. Ontzettend mooie prestaties van Hatla met haar 13 maandjes. Hieperdepiep hoera de pups in Noorwegen zijn 1 jaar (geplaatst 30 juni 2020)

Wat vliegt de tijd vandaag zijn de pups in Noorwegen van Liebe en Aiko al weer 1 jaar oud geworden. Iedereen via deze weg gefeliciteerd met jullie knapperds!!!Hatla weer volle bak op dag twee van het showweekend (geplaatst 21 juni 2020)

Ook op dag twee hebben Hatla en haar baasje weer super hun best gedaan en ondanks het ontzettend warme weer weten ze ook vandaag een uitmuntend te scoren en worden uiteindelijk ook BOB. Maar daar bleef het niet bij. In de eindkeuring van de jeugdhondjes in de erering werd Hatla 3e!!! Hartstikke super mooi weekend voor Hatla en haar baasjes! Gefeliciteerd met deze mooie resultaten!!! Keurverslag wederom proberen te vertalen: Uitstekend type, fijn hoofd en goede expressie. Uitstekende hals, goede bovenlijn. Iets steile bovenarm. Goede borst. Goed bone en mooie voet. Uitstekende bewegingen. Goede vacht en goed temperament.Hatla (Liebe x Aiko) haar eerste show (geplaatst 20 juni 2020)

Super leuk nieuws uit Noorwegen. Nu Corona een beetje getemperd lijkt, worden er zo hier en daar weer activiteiten gestart. Vandaag had Hatla (Blafjellmyra's Fjellrose) uit Noorwegen haar eerste echte hondenshow. Hatla had in ieder geval concurrentie van één ander hondje in de gebruikshondenklasse. Zij wist deze -Hatla moet nog een jaar worden- te verslaan en kreeg een Uitmuntend en werd BOB. Keurverslag geprobeerd te vertalen: middelgroot type, uitstekend geslacht, goed gesneden hoofd, goede expressie, goede nek en schouder, goed gehoekte achterhand, lichaam in uitstekende conditie, goed bone, mooie voet en zeer goed gehandeld. Trots op Hatla en haar baasje.


Hieperdepiep hoera ons A nestje vd Polderdiek al weer 4 jaar (geplaatst 20 mei 2020)

Time fly's maar deze bult puppies is vandaag al weer vier jaar oud geworden. Iedereen via deze weg gefeliciteerd met zijn/haar munstermonster en dat jullie nog maar vele jaren van elkaar mogen genieten!


Boydt v.d. Polderdiek behaald zijn eerste diploma (geplaatst 16 mei 2020)

In de Corona tijd is alles plat komen te liggen zo ook de hondentrainingen. Na verloop van tijd werden de regels iets versoepeld en mochten er weer trainingen gegeven worden. Boydt kon op deze manier weer lekker gaan trainen met zijn baasje en hierdoor zijn eerste echte examen doen. Boydt heeft heel netjes zijn allereerste puppydiploma behaald met hele mooie cijfers. 


Feestmutsen (geplaatst 12 mei 2020)

Hieperdepiep hoera de nakomelingen van Aiko en Evita (van het Woudse Veldt) zijn al weer twee jaar!!! Iedereen gefeliciteerd met jullie knappe/lieve munstermonsters en dat jullie nog maar lang van ze mogen genieten.Een pup in coronatijd en dan (geplaatst 18 april 2020)

Wat een rare tijden maken wij  nu mee. Ineens was daar Corona. De hele wereld in gezondheidscrisis en alles is op slot. Maar tja we hebben wel een pup die nog de nodige socialisatievaardigheden moet opdoen. Al hebben wij geluk dat Brisca al de nodige socialisatie en trainingen achter de rug heeft maar toch het blijft zo belangrijk, pups gaan fases door. De ene zal deze fases heftiger ervaren dan een ander maar tja je hebt het er soms wel mee van doen. Hoe moet je dat aanpakken in deze corona tijden? Ik vind het ontzettend lastig. De trainingen zijn er niet want die mogen geen doorgang meer vinden. Je moet 1,5 meter afstand bewaren. Liefst geen contact met andere mensen etc. U weet er alles van. Maar hoe moet je dat dan doen met je pup? Je wilt toch graag dat ze gesocialiseerd worden. Met Brisca probeer ik zo creatief mogelijk te zijn zonder de regels uit het oog te verliezen, want sommige dingen kunnen gewoon nog steeds al is het allemaal op gepaste afstand. Brisca wordt gelukkig zo af en toe aangehaald door vreemden en daar ben ik maar wat blij mee. Want ondanks wat sommige gedragsdeskundigen zeggen dat ze in principe niet aangehaald hoeven te worden om gesocialiseerd te worden ben ik het daar niet helemaal mee eens. Sommige zaken inderdaad hoef je niet altijd het contact te hebben maar soms juist wel. Een reden zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat ze leren dat alle mensen die ze mogelijk spannend vinden en waar ze evt. een blafje tegen doen gewoon doorlopen of weglopen van de pup. Dus de pup wordt beloond in dit gedrag. Ik blaf vind het spannend en ze gaan weg. Dus nee gewoon niet handig want normaal kun je dit gedrag gelijk de kop in drukken door te vragen wil je haar/hem even aanhalen of hem/haar even een koekje geven of blijf even staan zodat ze/hij het even kan onderzoeken dat het niet spannend is. En zo kun je meer voorbeelden noemen waarom juist contact wel belangrijk is. Nu is het allemaal anders in Corona tijd. Wat voorheen de normaalste zaak van de wereld is is dat nu niet meer het geval. Gelukkig gaat het met Brisca goed maar ondanks dat ze het goed doet blijft het ook zo ontzetten belangrijk voor haar dat we dit blijven doen want soms zijn dingen gewoon even spannend daar ben je pup voor. Om deze reden zijn wij vandaag bijvoorbeeld naar de "grote" stad gegaan voor mij absoluut een verzoeking want ik houd absoluut niet van de stad maar je roeit met de riemen die je hebt en dit is er toch een van. Hierbij een kort verslagje van een van onze belevenissen die we in deze tijden proberen op te zoeken.

Daar gaan we op naar de grote stad tja Brisca weet nog van niets maar ik wel. Brisca gaat lekker achter in de auto in haar bench en we rijden naar de grote stad. Daar aangekomen de auto geparkeerd en Brisca uit de auto gehaald. He dat is vreemd allemaal baksteen en geen groen?! Wij wandelen toch normaal in een groene omgeving!!! Nou vooruit dan maar. Brisca stapte netjes mee en liep lekker voorop en onderzocht van alles. We komen veel mensen tegen (veel meer dan bij ons in het dorp), rare dingen, markt en veel luchtjes. Ze vond het prachtig, soms spannend maar vooral leuk. Kunstwerken beelden, afvoerputjes, afvalbakken of die overheerlijke gebakskraam waar wel heel veel lekkere luchtjes vandaan kwamen of de worstenkraam van de HEMA tja alles was zo gevonden met die neus hilarisch. Dan nog de scootmobielen, brommers, skateborden, rollaters noem het maar op. Als beloning mocht Brisca uiteindelijk naar de dierenspecialzaak. Weer allemaal fantastische luchtjes. Brisca had al snel haar kadootje te pakken.... tja tuurlijk stink pens haha. En heeft deze keurig naar de kassa gebracht, ze wilde zelf afrekenen al moest ik de portemonnee geven jaja nu al een slimme meid haha. Ook een nieuwe halsband gekregen want de puppyhalsband was nu toch echt te klein geworden, ze is nu toch al een hele meid en daar hoort ook een mooie halsband bij. Na de dierenspeciaalzaak zijn we naar het park gegaan. Daar nog heerlijk gespeeld met andere hondjes want gelukkig zijn er mensen die het begrijpen dat je je pup graag wilt socialiseren met vreemde mensen en honden. Ook nog kennisgemaakt met de hertjes in het park en nog lekker geslobberd uit de vijver in het park want jaja je krijgt maar dorst van al dat onderzoeken. Toen vond ik het welletjes we zijn daarna naar huis gegaan. Ze heeft mooie indrukken opgedaan en de komende weken gaan we vaker naar de stad toe. Ik houd in acht dat de riem van Brisca lang genoeg is zodat je niet dicht bij de mensen komt maar Brisca juist wel. Bij thuiskomst heeft Brisca de boodschappen zelf netjes uitgeladen en naar binnen gebracht. Daarna dacht ik die gaat van alle opgedane indrukken vast lekker slapen nou dat viel allemaal wel een beetje mee haha. Op naar een volgende keer.

En als laatste: Dan nog de benchtraining en het alleen thuis blijven. Dat is echt wel een lastige in deze tijd want tja iedereen werkt zo'n beetje van uit huis. Hoe ga je dan benchtraining doen? Op gezette tijden ben ik gewoon even weg en zijn de honden gewoon alleen. Wij hebben mazzel dat we meer honden hebben dus is het voor Brisca allemaal net iets anders dan wanneer je er een hebt. Maar ik probeer toch af en toe wel weg te gaan al is het even de boodschappen of even foto's maken. Ze moeten wel alleen kunnen blijven. De bench is daar ook onderdeel van. Ze gaat af en toe gewoon in de bench ook al ben je thuis ze moet het leren zodat ik straks weer naar het werk kan en dat we straks geen groot probleem hebben. Al zal het niet ook in een keer weer volle dagen naar kantoor zijn worden want dat lukt gewoon niet. Gelukkig ben ik in deze goede omstandigheden dat dit kan bij mijn werkgever en ook daar ben ik super dankbaar en blij mee. Hopelijk zijn deze nare tijden snel achter de rug en komt het normale leven (of zo goed als het normale leven want het zal nog lang duren voor het weer normaal wordt als het dat al weer wordt) snel weer op gang! Wees creatief in het socialiseren van je pup er zijn echt mogelijkheden al moet je de regels in acht nemen en een beetje bereidwilligheid hebben van je medemens.

Update van ons B-nestje (geplaatst 5 april 2020) (update 6 april 2020)

De tijd vliegt voorbij ook voor ons eigen B-nestje. De pups zijn gisteren 20 weken geworden! Wauw wat gaat het snel. Het ene moment zie je ze geboren worden en als je nu kijkt zijn het al weer hele hondjes. Het gaat goed met de pupsels. Ze hebben het heerlijk naar de zin bij hun nieuwe baasjes. De tandjes worden driftig gewisseld, puppengeboeftestreken worden natuurlijk uitgehaald en dat moet ook hihi. Hieronder een aantal foto's van de pups. Als het goed is volgen binnenkort nog meer foto's van de pups.Nakomelingen Raisa v. het Exelse Veld x Aiko naar de aanlegtest van de NGMV (geplaatst 9 maart 2020)

Vandaag kan ik eindelijk een berichtje plaatsen over de aanlegtest van de NGMV waar de nakomelingen van Raisa en Aiko ditmaal aan mochten meedoen. De internetserver lag eruit en alle foto's moesten nog uitgezocht worden dus kon helaas niet eerder. Maar dan nu..... het berichtje..... en.... de hondjes hebben het echt super de super gedaan. Zaterdag zo genoten van het werken van deze hondjes. Heerlijk om ze na een jaar weer terug te mogen zien. Vijf van de zes waren aanwezig. Het was een super mooie dag met mooi hondenwerk en aan het eind van de dag met een super mooie uitslag. Sandor (Raiko) v.'t Exelse Veld 1ste met 155,5 punt (van de maximaal te behalen 160), Sam (Max) v.'t Exelse Veld 2e met 155 punten, Sprint (Raki) v.'t Exelse Veld 4e met 143,5 punten, Senta (Diecke) v.'t Exelse Veld 138 punten en Sjors (Aiko) v.'t Exelse Veld 133 punten. Allen schotvast en allen mochten dus met een mooie uitmuntend naar huis. Raki treed in de voetsporen van zijn vader die ook eerste mocht worden op zijn aanlegtest. Hoe leuk kan het lopen. Ook werden de hondjes op het exterieur mooi bevonden door de keurmeester. Een top dag voor de nakomelingen van Raisa en Aiko, al ben ik niet de fokker van dit nestje maar de dekreu eigenaar ik ben super trots op de baasjes en hun hondjes. Zoals wel vaker aangegeven het blijven logischer wijs momentopnames maar in dit geval hele leuke. Nu lekker nagenieten van de foto's en van de mooie dag. Gaan de baasjes en fokker vast ook doen. Uitslag staat ook onder het kopje prestaties nakomelingen/results offspring en foto's komen te staan onder het kopje nakomelingen/offspring.Een commercial ster in de familie (geplaatst 28 februari 2020)

Voor een tijdje terug hier al het commercial filmpje geplaatst van Raki. In het magazine Hond staat nu de reclameadvertentie met Raki op de foto. Ontzetten leuk om een commercial ster in de familie te hebben. Je ziet niet vaak een GM in een reclamefilmpje of wat voor reclame ook. Dus als het een keer voorkomt des te leuker en dan in dit geval ook nog een zoon van Raisa van 't Exelse Veld x Aiko hoe leuk is dat..


Hieperdepiep hoera de pups van Raisa van 't Exelse Veld en Aiko zijn alweer 1 jr.! (geplaatst 20-02-2020)

Wauw wat gaat de tijd toch snel de pups van Raisa en Aiko zijn alweer 1 jaar oud!!! Via deze weg alle hondjes en hun baasjes gefeliciteerd!!! Maak er een mooie dag van. Ik kijk uit naar de komende aanlegtest om jullie terug te zien.


Bente staat voor op een fazant (geplaatst 17 februari 2020)

Deze foto kreeg ik vandaag binnen. Bente v.d. Polderdiek staat voor op een fazant in het veld, 14 weekjes jong. Is toch genieten. Wij hebben helaas hier in de buurt geen fazanten dus tja wij doen bij gebrek aan beter het maar met eenden lol.

Whisper op jacht (geplaatst 15 februari 2020)

Deze super foto's kreeg ik vandaag binnen. Whisper (Hertogin Whisper van 't Woudse Veldt), dochter van Aiko, gaat super op jacht. Vandaag heeft ze haar eerste vos binnengebracht en ook nog een hele dikke gans! De jagers zijn maar wat blij met haar en ze worden inmiddels voor diverse jachten uitgenodigd om haar goede werk (en dat met 21 mnd. al zo'n staat van dienst, wauw). Go girl!!! Wij en papa Aiko zijn super trots. Zo leuk om de nakomelingen te kunnen volgen en geweldig dat ze zo super werken.

Hunter behaald zijn eerste zweetwerkcertificaat (geplaatst 1 februari 2020)

Vandaag kreeg ik een heel mooi berichtje van Hunter (Evita v. 't Woudse Veldt x Aiko vom Tieben See). Hunter heeft zijn eerste zweetwerkcertificaat behaald. Super gedaan! Papa Aiko is super trots op zijn zoon! WMH en gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Hunter heeft onwijs veel plezier in deze jachthondendiscipline zo erg zelfs dat hij het reëenvel een grotere beloning vind aan het eind van het spoor dan het anders zo overheerlijke stukje frikandel wat hij krijgt als beloning. Goed zo Hunter super spirit jongen!Langzaamaan weer in het ritme (geplaatst 29 januari 2020)

Het is al weer even geleden dat ik iets geplaatst heb. De tijd vliegt voorbij en we zijn weer gestart met verschillende trainingen. Vorige week met Brisca gestart met puppycursus en met puppyjachttraining. Beide vind ze super leuk. En een beginnetje met gehoorzaamheid is gemaakt. Een heerlijk hondje en we gaan zien hoe ze de dingen blijft/gaat oppakken. Met de andere pups gaat het goed. Vandaag zelfs een berichtje gekregen dat Bente de krant heeft gehaald met een super mooie foto. Hoe leuk is dat! Vandaag weer voor het eerst na lange tijd met Aira een zweetwerktraining gedaan. Heerlijk, zo genoten. Zo langzaamaan beginnen we weer een beetje in ons ritme te komen, genieten. Foto's helaas erg weinig, hopelijk binnenkort weer.Brisca voor het eerst naar puppyconsultatie (geplaatst 14 januari 2020)

En dan zijn alle pups uitgevlogen en begint de "echte" start van de socialisering en opvoeding/training van Brisca. Brisca is voor het eerst naar puppyconsultatie geweest bij onze dierenkliniek. De pup wordt dan bekend gemaakt met tandjes en oortjes kijken, op de behandeltafel staan, op de weegschaal staan etc. Brisca heeft een heel mooie eerste keer meegemaakt (al was ze natuurlijk al een keertje eerder bij de dierenarts geweest voor een prik) want ze werd heerlijk geknuffeld, kreeg koekjes en een hele mooie knuffel. Nu al verwend, lol. 


En toen..... de laatste avond met zijn vijven (geplaatst 10 januari 2020)

De tijd is om gevlogen morgen gaan de eerste drie pups naar hun baasjes toe. Vanavond de laatste avond dat ze met zijn vijfjes zijn. Het was een mooie tijd. Het zal morgen best even slikken zijn. Je hebt ze geboren zien worden en 8 weken samen met moeder Quinty en papa Aiko en zus Aira mogen verzorgen en helpen opvoeden. Dus tja het is goed dat ze gaan daar zijn ze echt wel aan toe maar toch wanneer het moment daar is..... De wijde wereld lonkt voor ze en dat is goed op naar een munstertastisch leven!


Mag ik aan jullie voorstellen.... (geplaatst 7 januari 2020)

Mag ik aan jullie voorstellen Brisca v.d. Polderdiek. Deze jonge dame gaat bij ons blijven. We kijken uit naar de verder ontwikkeling van deze jonge spruit. 

Pups 7 weken (geplaatst 4 januari 2020)

Al weer een week om. Nog een week zullen de pups bij ons zijn en dan vliegen de eerste pups al uit. Afgelopen week hebben ze van alles gedaan en meegemaakt. Oud en nieuw om maar te noemen. Ze hebben heerlijk liggen slapen op het moment van al het geknal. Ook kennis gemaakt met nieuwe soorten wild en afgelopen maandag naar de dierenarts voor hun eerste enting. Vandaag zijn we met alle pups naar hondenschool Dogmania geweest. En daar hadden ze allemaal heel leuke dingen neergezet om over heen te klauteren, tussendoor te lopen, om ergens op te balanceren noem het maar op. Wat hebben we ons vermaakt. Geweldig! Het was ontzettend genieten voor ons en voor de pups. Hierbij een paar foto's ter impressie. Kortom een hele leuke week met veel belevenissen op naar de nieuwe en laatste week met alle 5 pups nog bij elkaar.

   • PhotoGrid_1577813673311Kennismaking met een echte kwartel en naar de dierenarts (geplaatst 30 december 2019)

Naar de dierenarts

Vandaag was het zover de pups mochten voor het eerst in de auto en voor de eerste keer naar de dierenarts. En het was zoooo leuk. De auto vonden ze prima. Een pup heb ik even horen piepen maar was al snel rustig. Bij de dierenarts was het feest. Want daar zijn allemaal leuke dingen te onderzoeken. Kabels en een weegschaal waar een losse mat op ligt die er prima vanaf gehaald kan worden, een behandeltafel waar allemaal leuke dingetjes op zitten waar je op kunt bijten etc. etc. Ze hebben zich ontzettend vermaakt. Thuis gekomen zijn ze lekker gaan slapen. 


De kwartel

Gisteren (29 december) hadden wij bezoek en zij hadden een kwarteltje meegenomen, om te zien hoe de pups zouden reageren op de kwartel. De kist met de kwartel in een hoekje van onze tuin gezet en daarna iedere pup apart in de tuin gezet en kijken of ze de kwartel zouden vinden en hoe ze erop zouden reageren. Er stond geen wind dus dat maakte het wel iets lastiger maar de neusjes werden al snel gebruikt en de kwartel werd gevonden. Daarna de kist even in de midden van de tuin gezet om ze het nog beter te laten zien. Prachtig om te zien hoe ze er op reageren. 

Pups 6 weken (geplaatst 28 december 2019)

Al weer 6 weken vandaag. Toen we wisten dat Quinty drachtig was zeiden we al tegen elkaar dat de tijd met deze pups snel om zal vliegen. Feestdagen, korte dagen... En ja het komt uit. De tijd vliegt voorbij en voor we het weten is deze prachtige periode al weer voorbij. Maar gelukkig hebben we nog twee weken! En daar gaan we volop van genieten. Maandag worden de dames en heren geënt dus dat wordt een eerste reis in de auto en voor het eerst bij de dierendokter worden onderzocht. En wie weet wat er verder nog op het programma komt te staan. Wordt vervolgt.

Kennis maken met echt wild (geplaatst 27 december 2019)

We proberen de pups een zo goed mogelijke basis mee te geven voordat ze naar hun nieuwe thuis gaan. Daar vallen heel veel dingen onder en één van die dingen is kennismaking met wild. Vandaag kwam spontaan iemand langs met vleugeltjes van fazant, gans en eend en daarnaast nog een kauwtje en een kraai. De pups vonden het geweldig. Foto's zijn helaas niet denderend geworden, het was veel te donker bij ons achter het huis ondanks het mooie weer kwam het zonnetje niet bij ons achter, hopelijk volgende keer weer beter. Dat mocht natuurlijk de pret voor de pups niet drukken. 


Puppyupdate (geplaatst 26 december 2019)

Het gaat super met de pups. Het zijn heerlijke ondernemende hondjes. Inmiddels zijn ze buiten geweest en ze vonden het prachtig. Helaas vonden ze de klimop ook fantastisch dus dat gooide toch enigszins roet in het eten. Dus de klimop achter hekwerk gezet zodat de pups er niet meer bij kunnen komen. En dat scheelt een hoop. Vooral voor mij want om in je uppie 5 pups uit de klimop te houden nou ik kan je vertellen dat valt niet mee. Gelukkig hoef ik nu geen klimoppolitieagentje meer te spelen en heb ik de handen weer iets meer vrij om gewoon lekker met ze bezig te zijn. 

Vandaag hebben ze voor het eerst kennis gemaakt met een dummy met konijnenvelletje erom heen. Ze hebben hem allemaal opgepakt en uiteindelijk na enige aanmoediging brachten ze hem allemaal. Zo super leuk.  Puur genieten. Binnenkort maken ze kennis met allerlei soorten wild, dat is de volgende stap. Het gaat allemaal zo snel, ongelofelijk. De chipper is afgelopen maandag langs geweest dus de pups hebben nu allemaal een officiële naam gekregen. En aanstaande maandag mogen ze naar de dierenarts voor hun eerste enting. Pffff gaat echt allemaal veel te snel.  • PhotoGrid_1577211946103

Pups 5 weken oud (geplaatst 21 december 2019)

Ongelofelijk wat vliegt de tijd vandaag op de kop af al weer 5 weken oud. Ze groeien als kool en het zijn nu echt hondjes. Ze spelen, stoeien, ontdekken, fantastisch om te zien. Je ziet ze bijna met de dag veranderen. In de foto reeks kun je dat een beetje zien. Foto's van begin deze week en van verderop in de week. Ze worden telkens een beetje meer hond. Hopelijk houden we nog een beetje zacht weer en droog zodat de pups binnenkort ook eindelijk naar buiten kunnen. Daar zijn ze inmiddels wel aan toe. De wereld is zo veel groter dan onze woonkamer en keuken. Er is nog zoveel te ervaren en te ontdekken. We hebben daar gelukkig nog een paar weken de tijd voor. Aiko mag er formeel nog niet bij, Quinty vind het nog niet helemaal ok wanneer hij zich bezig houd met de pups. Maar hij wil zoooo graag. Hij balanceert met vier poten op het kleine krukje voor de ren om er maar zo dicht mogelijk bij te kunnen. Ik kon het niet langer aanzien dus hop Quinty even naar buiten en Aiko even lekker spelen met de pups. En och wat geniet die jongen van het kleine grut. Gewoon niet fair dat Quinty het nog niet toestaat. Maar tja natuur laat zich nu eenmaal niet dwingen en het kan maar zo zijn dat het morgen allemaal wel mag. Nu ben ik lekker vrij en gaan we volop genieten van het kleine grut wat veel te snel groot wordt. Hopelijk dan ook wat meer foto's want dat is de afgelopen week er wel een beetje bij ingeschoten helaas.


Pups 4 weken oud! (geplaatst 14 december 2019)

Time fly's vandaag zijn de pups 4 weken! De pups worden steeds beweeglijker en willen natuurlijk steeds vaker de werpkist uit. Morgen komt de puppyren in huis dan gaan we weer een heel nieuwe fase in. Zin in, al is de rust dan echt wel gebeurd voor ons haha. Het zijn heerlijke puppen. Afgelopen week was er al eentje die al uit de werpkist was geklommen voordat ik uit bed was. Tja die vond dat het schijnbaar toch echt wel tijd werd om de wereld weer verder te gaan verkennen en geen geduld had tot dat moment door mij zelf ingeluid zou worden. Hilarische kleine boef. Alles wordt goed onderzocht en het is dat ze nog te klein zijn maar het liefst zouden ze al overal op klimmen en klauteren. Ook de dingen die niet mogen hebben al een enorme aantrekkingskracht op hun. Hoe dat toch kan hmmmm haha. Hieronder volgen foto's van puppybezoek van gisteren, dank voor de foto's! En ook nog een aantal foto's die ik afgelopen week heb gemaakt.

Foto's gemaakt door puppybezoek


Foto's gemaakt door mij in de afgelopen week

Foto's maken is lastig dus dan maar even een filmpje (geplaatst 10 december 2019)

Omdat het toch wel lastig is om momenteel foto's in huis te maken nu maar even een filmpje plaatsen. Deze is gemaakt vanochtend om euh een uur of zes hihi.

De pupjes worden maar verwend (geplaatst 10 december 2019)

Komt er super leuke visite en kijk eens wat die meebrengt een heel lief cadeautje wat door de hele familie welkom werd geheten. De grote dames en heer wilden er wel heel graag mee spelen maar toch maar dringend gezegd dat dit toch echt voor de pupjes is bedoeld. Ze vinden hem nu al tastisch ze slapen er lekker bij. Straks als ze iets groter zijn, wat kunnen ze daar leuk mee spelen. Dank je wel trainingsdinnetje!!!


Nog een paar foto's van afgelopen weekend (geplaatst 9 december 2019)

Afgelopen weekend was er puppybezoek. Wat super leuk en gezellig was. Deze foto's heb ik van een van hen mogen ontvangen en te leuk om niet te delen. Dank voor de foto's! Ook papa Aiko moest even poseren voor de foto natuurlijk hihi.


Pups al weer 3 weken oud! (geplaatst 7 december 2019)

Jeempie wat vliegt de tijd, vandaag zijn de pups al weer 3 weken oud! Wat vliegt de tijd. Inmiddels stappen ze zo af en toe al lekker buiten de werpkist rond en dat vinden ze super leuk. De pootjes worden iedere dag stabieler dus nog even en ze gaan er lekker op los ravotten. Heerlijk wat is het genieten. Het foto's maken in huis wordt steeds lastiger. Het is nu zo ontzettend donker binnen door m.n. het weer wat het lastig maakt om de pups buiten de werpkist zonder een flits een beetje redelijk op de foto te krijgen en tja ze beginnen steeds meer te bewegen dus makkelijker gaat het niet meer worden LOL. Maar we doen ons best.Pups (geplaatst 4 december 2019)

Even een paar foto's van de kleine boefjes. Inmiddels mogen ze af en toe even buiten de werpkist. Dan kan ik snel de werpkist even schoonmaken en kunnen de kleine boefjes de kamer een beetje verkennen. Vinden ze super leuk, de wereld wordt zo weer een beetje groter voor ze. De tandjes beginnen inmiddels door te komen. Dus o o nog even en we hebben weer te maken met scherpe puppytandjes hihi.


Buiten de werpkist maar de melk smaakt net zo goed hoor

Deze boef had de was gevonden en die ruikt toch helemaal naar zijn nestje dus die dook er gelijk helemaal in daar geen foto van helaas maar wel dat hij er weer uit kroop

Hier kun je goed zien dat de oortjes open zijn

Twee filmpjes van de pups (geplaatst 3 december 2019)

De pups worden steeds meer hondjes vandaag twee filmpjes gemaakt tijdens het scharrelen door de werpkist en dat ze gaan drinken bij mama.


Nog een paar foto's (geplaatst 1 december 2019)

Slapen is nog wel een heel belangrijk ding in het leven van de pups. Soms zijn ze zo moe dat ze tijdens het kruipen over een broertje of zusje pardoes in slaap vallen. Zo schattig maar ik denk niet dat het broertje of zusje de puppybum prettig vind op zijn koppie alhoewel die ook diep in slaap is en er niet veel van lijkt te merken. Bij mama slapen is natuurlijk helemaal geweldig. De oortjes gaan ook al open. Je merkt dat ze wakker worden als je langs loops en ze honger krijgen. Ook beginnen ze steeds beter te lopen. Prachtig om de ontwikkelingen van de pups zo te mogen volgen. 

Pups (geplaatst 30 november 2019)

Vandaag zijn de pups al weer 2 weken oud! Wat vliegt de tijd. Vandaag was het tijd voor hun eerste ontwormingskuur. En die was vrij jakkie. Maar even doorbijten en dan konden ze weer bij mama drinken om de vieze smaak weg te spoelen. De oogjes gaan al een beetje open. De ene pup heeft ze al iets verder open dan de ander maar iedereen heeft kleine spleetjes. Vandaag vond een pup het al noodzakelijk om de werpkist te verlaten.... Mama deed er ook wel heel lang over om de werpkist in te stappen en bleef maar hangen bij de ingang om iedereen daar een wasbeurt te geven en de pup had zo'n zin in melk dus toen maar het initiatief genomen om de werpkist in zijn uppie voor het eerst te verlaten. Wat een boefje met net twee weken. Tja had mama maar even iets sneller de werpkist in moeten gaan dan was er niets aan de hand geweest, LOL. Het foto's maken van de pups individueel valt nog niet mee. Ze zijn vrij bewegelijk en ze gaan telkens net die kant op waar ik net niet met de camera zit en als je dan alleen bent is het wel even puzzelen om het zo goed en snel mogelijk een foto te maken. Dus het is echt op goed geluk schieten en hopen dat er iets tussen zit. 

Boven pup met het blauwe bandje, zijn neusje is inmiddels al helemaal zwart gekleurd (reutje)

Boven pup met het zwarte bandje (reutje)

Boven pup met het groene bandje (reutje)

Boven pup met het rode bandje (teefje)

Boven pup met het rose bandje (teefje)

Pups (geplaatst 27 november 2019)

Het gaat goed met de pups. Alle pups zitten qua gewicht inmiddels boven de kilo. De dag bestaat nog steeds voornamelijk uit eten, slapen, eten, slapen etc. Maar intussen beginnen ze kleine kefjes te maken, te dromen in hun slaap en ze beginnen met hun eerste pasjes te zetten. Met die eerste pasjes zijn het net kameleons. Ontzettend wiebelig op de pootjes en schokkerig gaan ze een beetje vooruit net als bij een kameleon. Ook de munsterpose wordt al driftig geoefend door op de rug te liggen met de pootjes in de lucht. Maar dat lukt nog niet allemaal heel goed natuurlijk er moet nog flink geoefend worden om hier de balans voor te vinden. Mooi om te zien hoe de ontwikkeling van de pups gaat. Het zal nu ook niet lang meer duren dat de oogjes en oortjes opengaan. Dat zal weer een heel nieuwe fase gaan inluiden.

Foto's en korte update (geplaatst 24 november 2019)

De pups groeien mooi, sommige zijn zelfs de kilo al voorbij gegaan en een ander groeit maar doet het allemaal iets rustiger aan. Zolang ze maar groeien is het allerbelangrijkste. Aiko is wederom volledig gebiologeerd door de puppygeluidjes. Helaas Aiko nog een paar weekjes geduld en dan kun je weer spelen. Aira ook die begint het erg interessant te vinden. Foto's van de puppies individueel (geplaatst 22 november 2019)

Vandaag geprobeerd om individuele foto's van de pups te maken. Viel niet mee. Het is vrij donker in huis door het weer en moeders vind het ook nog maar zo zo dat ze even bij haar weggehaald worden. Betekend voor mij extra snel werken en hopen dat er wat tussen zit bij de foto's. De bandjes zijn inmiddels af. Later krijgen ze weer een halsbandje om. Ze groeien voorspoedig! 

Boven: Dit is het reutje wat het blauwe bandje om had. Bij geboorte woog hij 448 gram. 

Boven: Dit is het reutje wat het zwarte bandje om had. Bij geboorte woog hij 496 gram. 

Boven: Dit is het reutje wat het donker groene bandje om had. Bij geboorte woog hij 546 gram. 

 Boven: Dit is het teefje wat het rode bandje om had. Bij geboorte woog zij 440 gram. 

Boven: Dit is het teefje wat het rose bandje om had. Bij geboorte woog zij 482 gram. 

Foto's van de puppies (geplaatst 19 november 2019)

Vandaag een paar foto's gemaakt van de kleintjes. 

Update (geplaatst 18 november 2019)

Het gaat goed met de pups ze zijn allemaal gegroeid en dat is super fijn. Quinty gaat al weer iets makkelijker de werpkist uit voor een plasje. Hier een paar foto's van het 5-tal. Een van de reutjes heeft een rose neusje maar ook die wordt zwart. Als je goed kijkt zie je al zwarte pigmentvlekjes op zijn neusje. De twee dames gaan vermoedelijk beide vrij donker worden (rode en rose bandje). De andere twee heren worden in ieder geval schimmel hoeveel schimmel is nu nog wat lastig te zien. Na een paar dagen zal ook dat duidelijker gaan worden. Later komen individuele foto's van de pups.Pups van Quinty en Aiko zijn geboren (geplaatst 17 november 2019)

De pups van Quinty en Aiko zijn op 16 november geboren! Het is een 5-tal geworden 3 reutjes en 2 teefjes. Heel blij met deze kleine zwart/witte monstertjes. De kersverse moeder en de pups doen het goed. Hieronder de eerste foto er gaan nog vele  volgen in de loop van de tijd (kan ik mijn twee hobby's weer heel mooi combineren). Op de foto zie je dat ze allemaal zwart/wit zijn. Zo worden alle grote munsterlanders geboren. Pas na verloop van tijd ga je hun ware kleur ontwaren. Al kun je aan de voetzooltjes al wel zien hoe bont of donker ze gaan worden. Roze neusjes worden zwart en zelfs hele stukken die nu nog wit zijn, kunnen in de loop van de tijd zwart of grijs worden ook de zwarte stippen ga je pas later zien zoals bij Aiko. Het zijn ware toverballetjes. 


Update Quinty (geplaatst 27 oktober 2019)

Even een korte update van Quinty. Het gaat super met haar. Haar buik groeit mooi. Ze is nog steeds lekker actief al merk je wel dat ze wat meer slaapt en vooral graag meer wil eten haha. 

Short update from Quinty. She is doing very well. She is active but she is a sleep bit more than normal and she wants more food haha.


Aiko met vossenapport (geplaatst 27 oktober 2019)

Afgelopen week met Aiko getraind op het vossenapport. Zie het resultaat op de foto. Het was een vos van 8 kg. Trots op ons kereltje.

Proud off Aiko, he is retrieving a fox with a weight off 8 kg.Yes!!! Quinty is drachtig!!! (geplaatst 14 oktober 2019)

Vanochtend zijn we naar onze dierenkliniek geweest voor het maken van een echo om te bepalen of Quinty drachtig is of niet. Het verlossende woord kwam al snel. Quinty en Aiko worden mama en papa!!! Fantastisch!!! De pups worden rond 18 november 2019 verwacht.

Yes!!! Quinty expects puppies around 18 november 2019!!! We are over te moon! Hunter slaagt voor zijn voortgezet elementaire gehoorzaamheid (VEG) (geplaatst 13 oktober 2019)

Hunter heeft op 12 oktober examen gedaan voor voortgezet elementaire gehoorzaamheid (VEG) en heeft deze behaald met 92,5 pnt van de te behalen 100 pnt. Dat is super knap gedaan! Hunter werd met deze score zelfs eerste en mocht hij een prachtige bokaal mee nemen. Alleen op de foto wilde Hunter niet naar het fotovogeltje kijken maar wel naar een echt duivenvogeltje die even voorbij vloog haha. Hunter zit in ieder geval niet stil er wordt driftig met hem getraind op meerdere disciplines. Hunter doet echte jachttraining en ook nog zweetwerktraining en na dit behaalde examen gaat hij door voor G en G. En het zweetwerk vind hij tastisch leuk. Prachtig allemaal! Super Hunter!

Hunter did exam last saterday for obidience 

Hunter did exam yesterday for obidience. He did a great job and passed the test with 92,5 points from the 100 points you can earn in total. He became first this day! Now he is a big boy and goes for GG. He is also training for bloodtrail and huntingtraining. He is a busy boy hihi.


Puppies Noorwegen alweer 3 maanden (geplaatst 30 september 2019)

 Wat vliegt de tijd toch. De pups van Liebe en Aiko zijn al weer 3 maanden oud! Time fly's! Ze hebben geweldige baasjes en hondenvriendjes. Er wordt al lekker getraind om een echte jachthond te worden voor straks in de praktijk. Hoe mooi kun je het als gm-pup hebben. Wanneer je op de foto klikt of aanwijst zie je de naam van de pup.


Hertogin Whisper v. 't Woudse Veldt (Evita van 't Woudse Veldt x Aiko vom Tieben See) behaald socialisatie test (geplaatst 29 september 2019)

Super mooi nieuws van Whisper! Vandaag heeft Whisper de Test van Sociaal Gedrag behaald van de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus. Super top! Schatje is het hihi. Niet anders verwacht natuurlijk lol.

Whipser passed her socialization test today! We did not expect anything else from this sweet lady.

Hertog Hunter v. 't Woudse Veldt (Aiko vom Tieben See x Evita van 't Woudse Veldt) behaald een mooie ZG op show in Maastricht (geplaatst 29 september 2019)

Mooi nieuws van Hunter. Vandaag hadden Hunter en zijn baasje hun allereerste officiële show ever. Hunter heeft zich super netjes voor laten brengen en dit heeft geresulteerd in een mooie ZG (zeer goed). Top gedaan!

Hunter was today with his boss for the first time on a official show. They did it very nice en recieved a ZG.

Aira B diploma op SJP Kampen/Genemuiden (geplaatst 28 september 2019)

Vandaag met Aira naar de SJP van Kampen/Genemuiden geweest. Ze heeft wederom een B diploma behaald en nu met 73 punten. Voor ons was dit de laatste SJP van dit seizoen. Voor ons een heel mooi seizoen. Ons doel was om een SJP met 68 plus punten te halen om zo mee te kunnen doen aan de MAP proeven. En dit is meer dan gelukt. Ingeschreven voor 4 SJP's en 4 B diploma's behaald. Super trots op ons meisje. Nu weer lekker trainen en op naar de SJP's van volgend jaar (maar dat duurt nog even).

Today Aira achieved a SJP B with 73 points, for us the last SJP for this SJP season. Proud of our little girl. Four SJP's this year and we all achieved them with a B diploma. Aira eerste op de SJP in Lauwersoog (geplaatst 21 september 2019)

Even stil van geworden. Aira heeft vandaag een SJP B behaald met 76 punten en werd hiermee 1ste op de SJP van Lauwersoog! Even heel erg nagenieten van deze mooie dag.

Aira becam 1st at the SJP from Lauwersoog. Incredible so great, i am a bit speechless on the moment. 
Aira Duits kampioen (VDH) (geplaatst 20 september 2019)

Aira is Duits kampioen (VDH)! Enigszins onverwachts want ik had de puntentelling niet euh helemaal goed bijgehouden. Het blijkt dat Aira al Duits kampioen was geworden op onze laatste show in Duitsland, Hannover. Trots op de jonge dame. Het officiële gekleurde document moeten we nog per post ontvangen (op de een of andere manier niet aangekomen en wordt op nieuw gestuurd) maar al wel vast per mail mogen ontvangen.

Aira is Deutch champion (VDH)

Aira became Deutch Champion (VDH)! I am very proud of our little lady! She became allready Deutch champion in Hannover. But i didn't count the points well so.... surprise lol


Whisper behaald de HZP (geplaatst 15 september 2019)

Vandaag kreeg ik prachtig nieuws. Hertogin Whisper v. 't Woudse Veldt (Evita v. 't Woudse Veldt x Aiko vom Tieben See) heeft de HZP behaald met 179 punten en behaalde hiermee een 4e plaats! Ontzettend knap aangezien alles nieuw is voor de baasjes van Whisper en er ook nog een behoorlijke taal barrière was. Ontzettend knap, papa Aiko is ontzettend trots op zijn dochter.

Whisper did a very good job on the HZP in Germany today. She achieved her HZP with 179 points! So very good, everything is for the first time for this combination and their is also a language barrier. So daddy Aiko is very very proud of his daughter!


Aira op de SJP in omgeving van Heerenveen

Gisteren hebben Aira en ik meegedaan aan de SJP in de omgeving van Heerenveen. Het was qua weer een beetje een vreemde dag. Het ene moment een dikke bui en koud en vervolgens kwam de zon erbij en kon je in het t-shirt zitten zo warm. Los hiervan was het een erg gezellige dag en heeft Aira haar tweede officiële B diploma behaald van dit seizoen. Dik tevreden naar huis gegaan. Thuis gekomen is ze lekker gaan liggen slapen, best vermoeiend zo'n SJP. 

Aira get's her second SJP B

Yesterday we went to the SJP in the neighborhood from Heerenveen. We had a very nice day and Aira achieved her second SJP B certificat from this season. After that she sleeps like a rose.Raiko op de Clubmatch van de Belgische grote munsterlander Vereniging (geplaatst 6 september 2019)

Kleine Raiko die inmiddels al een hele knul is geworden van bijna 7 maanden oud heeft op de clubmatch van onze zuiderburen een veelbelovend gekregen met een mooi keurrapport. Het is een heerlijk ventje wat ook op de jachttraining al heel wat leuke dingen laat zien. 

Raiko at the LM clubmatch from Belgium 

Raiko did a very nice job on the clubmatch from Belgium. He gets a very promissing of the judge with a very nice rapport! Raiko is doing also a great job at his retrievertraining. Go Raiko! 

Onderlinge SJP met aansluitend twee MAP proeven samen met Aira (geplaatst 31 augustus 2019)

Vandaag naar de onderlinge wedstrijd van Uffelte geweest. Het was een prachtige dag wel beetje warm maar gelukkig was er veel schaduw. Vandaag werden alle SJP onderdelen gekeurd met daarna voor de mensen die een B diploma hadden gehaald de mogelijkheid om twee MAP proeven te lopen. Heel graag wilde ik die MAP proeven lopen. Dus spannend of we alles zouden halen. En dat deden we met uiteindelijk 75 punten! We mochten door naar de MAP proeven jippie! Spannend, zou het gaan lukken? Eerste proef over water een gans halen nadat een schot gelost was, ze zagen niets vallen. Op de terug weg werd in de dekking geschoten en moest er een konijn geapporteerd worden uit dekking. Tweede MAP proef was over water en uit zicht uit een omheining een eend apporteren, op de terugweg wanneer ze in het water waren werd er een schot gelost en werd er een docker in het water gegooid die gemarkeerd moest worden. Aira heeft alle apporten netjes binnengebracht. Super, wat was het genieten vandaag. En uiteindelijk is Aira 3e geworden van deze groep die op mocht voor de MAP proeven. Super blij naar huis gegaanWel ontzettend jammer dat hiermee het trainingsseizoen in Uffelte voor nu even weer afgelopen is. Op naar volgend jaar en deze winter lekker door trainen.

Retrieving test with Aira

Today we had a retrievingtest from or trainingsclub. Aira did a very good job and she became at the end of the day on a 3th place!

De pups zijn bij hun nieuwe baasjes (geplaatst 30 augustus 2019)

Inmiddels zijn we bijna twee weken verder en de pups zijn inmiddels verhuisd naar hun foreverhomes. En wat hebben ze het naar hun zin bij hun nieuwe baasjes. Inmiddels diverse filmpjes en foto's mogen ontvangen met leuke verhalen over hoe goed het met ze gaat. De pups hebben het maar getroffen met hun nieuwe baasjes. Hatla het teefje heeft een hele grote nieuwe vriend genaamd Garm en is een grote munsterlander, Krekling heeft twee grote boxervrienden getroffen en Birk heeft een grote munsterlander vriendin genaamd Ronja, Mosetussen is bij de fokker gebleven en kan heerlijk spelen met mama en zijn twee engelse setter vrienden. Hieronder een aantal foto's van het stel, de filmpjes uploaden lukt momenteel helaas niet. Hopelijk lukt dat binnenkort.

Pups in Norway

The pups are already by their foreverhomes. The have great new homes with a lot of new (dog)friends. I have recieved some pictures en video's here a couple of them.